szerző:
Eduline

Az általános és középiskolákban csak két hét van hátra a tanévből, és már az egyetemisták is láthatják a vizsgaidőszak végét. A nyári szünetre való tekintettel összegyűjtöttünk tíz mobilappot, amit érdemes letöltenetek, ha jót akartok bulizni, vagy csak nyaralni mennétek.

©

Nyaraláshoz: TripAdvisor, Foursquare, WiFi Finder

A TripAdvisort kifejezetten turistáknak készítették, éttermek és szállodák értékeléseit, teljes városnéző útvonalakat és hasznos tippeket találhattok benne. Nagy előnye, hogy ha előre letöltitek a térképet, akkor offline-módban is használhatjátok az egész út során.

A Foursquare egy pontgyűjtős játéknak indult, de nem csak arra jó, hogy becsekkoljatok mindenhonnan, és ezzel megelőzzétek a barátaitokat, hanem szintén rengeteg felhasználói értékelést olvashattok éttermekről, bulihelyekről, kocsmákról. Ráadásul egy-egy helyszín alatt, a kommenteknél azt is kideríthetitek például, hogy mi a kávézó WiFi-jelszava vagy a mosdó belépő-kódja.

A mobilinternet ára külföldön még borsosabb, mint itthon, így érdemes beszereznetek egy WiFi-kereső appot is. A WiFi Finder offline módban keresi meg a közelben lévő WiFi-jeleket, így nem kell lemondanotok a netről a nyaralás alatt sem.

Tanuljatok nyelveket
A nyakatokba zúduló sok szabadidőt használjátok fel arra, hogy a nyelvtudásotokat csiszoljátok. Ehhez itt találhattok öt szuper mobilalkalmazás, a legjobb telefonos szótárakat pedig itt gyűjtöttük össze. A tíz legjobb fordítóapp valamelyikét pedig akkor is töltsétek le, ha nyelveket nem tanulnátok, de külföldre mentek nyaralni.

Fesztiválokra: Festival Ready, Flashlight, Battery Doctor

A legtöbb fesztiválnak már van saját alkalmazása, benne térképpel, fellépőkkel, és a legfontosabb infókkal. A Szigetét itt, a Voltét itt, a Balaton Soundét itt, a Campus fesztiválét itt, a Strand fesztiválét pedig itt találjátok. A Fesztiválok appban pedig egyszerre találjátok meg a legnépszerűbb magyar fesztiválokat.

Az iPhone-ra letölthető Festival Ready-vel könnyen megtalálhatjátok a sátorhelyeteket és a barátaitokat, ellenőrizhetitek, milyen lesz az időjárás, tippeket kaptok a bepakolásra és a fesztivál idejére is. Emellett, ha a mobilotokon nincs beépítve ilyen funkció, töltsetek le rá egy appot, hogy a fényképező vakuját elemlámpaként használhassátok (például ezt vagy ezt), és ne felejtsetek el beszerezni egy aksi-kímélő alkalmazást is (például az Avast alkalmazását vagy a Battery Doctort).

Sportoláshoz: Nike+, Endomondo, Bringapont

Attól, mert nyáron nincsen kötelező tesiórátok, még nem kell egész nap tespednetek. Használjátok ki a jó időt, és azt, hogy házi feladatok hiányában ráértek, és kezdjetek el futni vagy bringázni. Ehhez töltsétek le a Nike+ Running vagy az Endomondo appot. Ezekkel nem csak a megtett kilométereket tarthatjátok számon, hanem kitűzhettek különböző célokat, edzésterveket készíthettek, és futás közben azonnali visszajelzést kaphattok.

Hosszabb bringatúrához töltsétek le a Bringapont appot is. Megbízható útvonalakat kereshettek vele, megnézhetitek az út típusát, a szintkülönbséget, az ottani időjárás-előrejelzést, vagy akár a látnivalókat és szálláshelyeket is. Ha pedig menet közben beütne a krach, a legközelebbi bringaszervizt is megtaláljátok.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!