szerző:
Eduline

Michelle Obama rapvideóval igyekszik továbbtanulásra buzdítani az amerikai diákokat.

©

Az amerikai first lady a stand-up komikus Jay Pharoah-val készített közös videót, amiben a továbbtanulásra akarta buzdítani a diákokat. Michelle Obama olyan szöveget nyomat, hogy „ha magánrepülőn akarsz utazni, akkor egyetemre kellene menned. Ha magasra törnél és sokat akarsz keresni, akkor töltsd meg tudással a fejed”.

A kisfilm Michelle Obama nemrég elindított Better Make Room elnevezésű kampányának része. A 14-19 éves korosztályt célzó kezdeményezés lényege, hogy a diákok személyes sikerei és történetei hasonló formában jelennek meg a közösségi médiában, mint a hírességekkel, sportolókkal kapcsolatos hírek. A kampány a first lady Reach Higher projektjéhez tartozik, amelynek célja, hogy továbbtanulásra ösztönözzék a diákokat, növelve az amerikai diplomások arányát.

Ezeket is meg kell néznetek

Egy tanár, aki szakított a hagyományokkal: nála így kezdődik a tanítás

Elgondolkodtató videó: egy diák rögzítette, mi van, ha azt mondják az embereknek, szépek

Zseniális videó: így reagáltak a diákok, amikor megmutatták nekik a VHS-t

Íme a videó, amit egy nap alatt 2 millióan láttak: ilyen egy vicces matektanár

A first lady, aki egy chicagói munkáscsaládban nőtt fel, gyakran mesél a diákoknak arról, milyen keményen dolgozott annak idején azért, hogy jó jegyeket és diplomát szerezzen a Princetonon és a Harvardon, erre utal a mostani videóban is.