szerző:
Eduline

Parlamenti vitanapot kezdeményez a Klebelsberg Intézményfenntartó Központtal (Klik) kapcsolatban a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ).

©

A rendszerváltás utáni időszak legnagyobb kudarca minden bizonnyal a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ létrehozása és működése – írja közleményében a PDSZ.

Mint írják: „a 2013. január 1-e óta „működő” gólem képtelen megfelelni a vele szemben megfogalmazott elvárásoknak, hibát hibára, adósságot adósságra halmoz”.

„A beérkezett panaszokkal kapcsolatban levéllel fordultunk egy budapesti tankerülethez, ahonnan azt a választ kaptuk, hogy azért nem tudnak törvényszabta kötelezettségeiknek eleget tenni, mert a Klik nem biztosít rá fedezetet. Négyszer kértek keretet a személyi jellegű kifizetésekre, egyszer sem kaptak” – áll a közleményben.

„A kialakult helyzet – azon túl – hogy súlyosan jogellenes, és demoralizáló, idézőjelbe teszi a Klik alá tartozó intézményekben az oktató - nevelő munka mindennapjait, s veszélybe sodorja a munkabékét! A helyzet tisztázása és rendezése ügyében a mai napon mind szóban – a Kulturális Bizottság ülésén – mind pedig írásban – a képviselőknek eljuttatott levélben - a PDSZ kezdeményezi parlamenti vitanap megtartását a Klik tevékenységével kapcsolatban.”