szerző:
Eduline

A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete szerint a magyar diákok romló eredménye nem véletlen, melyhez nagyban hozzájárul a szegregáció.

©

Ahogy a keddi PISA-jelentésből kiderült, hazánkban egyre kevesebben tartoznak a jó tanulók közé, míg a leszakadók rétege szélesedett. Ez is megerősíti, hogy az elmúlt években sem sikerült tenni azellen, hogy a magyar diákok számára az iskola ne a társadalmi szakadék szélesedését jelentse.

Mendrey László, a PDSZ elnöke szerint volt egy működőr rendszer, amit lerombolt a kormány. ez járult hozzá az oktatás színvonalának csökkenéséhez - nyilatkozta a szerdána HírTv-nek.

„El kell gondolkodni azon, amit itt hát hol tagadnak, hol nem tagadnak, hogy ez a szegregált oktatás, ami Magyarországon van, ez katasztrófába vezet. A szegregált oktatásnak a pozitív szegregátumban lévő haszonélvezői, amikor kikerülnek a való életbe, ugyanúgy néznek, mint akik a negatív részen vannak, hogy hova kerültem. Aki tud, megpróbál itthon alkalmazkodni, aki nem, nagyon gyorsan elmegy külföldre. Akik itthon maradnak, sokan itthon maradnak a negatív szegregátumból, ők mindig csak olyan tehertételt jelentenek az államnak, hogy el kell őket tartani, nem tudják saját magukat fenntartani, nem tudnak olyan munkát végezni, amely egyébként a saját boldogulásukhoz szükséges, örökké rászorultak maradnak és nem hiszem, hogy ez az ország érdekét szolgálja” – véli Mendrey László a HírTv műsorában.