szerző:
Eduline

Az iskolákban sok helyen semmilyen szekrény vagy értékmegőrző nincs, így egész nap magukkal cipelik a diákok a telepakolt táskáikat. Az iskolai hiányosságot a szülők pénztárcáján keresztül lehet felszámolni.

©

Egy panaszos szülő Facebook-bejegyzésére akadt a 444, miszerint évi 6900 forintért lehet bérelni az egyes iskolákban zárható tárolószekrényeket, mivel az iskolának nincs kerete sajátokat kialakítani. Ez az egyetlen lehetőség, hogy a diákoknak ne kelljen egész nap a hátunk magukkal vinni az összes felszerelésüket.

A Klikes iskoláknak tavaly nem volt jó évük, rengetegszer szálltak be a szülők extra összegekkel - ahol tehették.

A cég igen hatékonynak tűnik, eddig közel 200 iskolával állapodtak meg, hogy elhelyezhetik a zárható tárolókat. A feltételek nem túl rugalmasak:

A bérleti időszak minden szeptembertől júniusig tart, azaz teljes tanévre vonatkozó bérleti díjat kell fizetni. A bérleti díjat mindig egy összegben a teljes bérleti időszakra kell megfizetni. Bérleti díj visszatérítésre nincs lehetőség. Új jelentkezők esetén, a belépés időpontjától függetlenül is a teljes tanévre vonatkozó bérleti díjat kell megfizetni.

Egy 15 főre elegendő szekrény díja 175 ezer forint, bérelve 103 ezer forint, viszont évente. Ez egyben azt is jelenti, hogy hogy előre gondolkozva, kis megtakarítással akár egy teljesen új szekrényt is összedobhatnak a szülők - márha ez lenne a feladatuk egy közoktatási intézményben. Bár nem a legnagyobb, de ennyi erővel 7900 forintért még egy bútoráruházban is vehet magának valaki privát szekrényt, így elkerülve a bérleti díjat.

Egyre több szülői adományt kérnek az iskolák

Egyre több iskolában szorulnak szülői adományokra, van, ahol új táblát, padokat vesznek belőle, de egy iskola még az új tantermek építtetését is szülői pénzből oldaná meg. Az elmúlt években gyakorivá vált, hogy az állami fenntartású iskolák pénzhiányra hivatkozva kérik a szülőktől a tantermek, ablakok és radiátorok újrafestéséhez, új polcok, szekrények és függönyök beszerzéséhez, az udvar vagy a tornaterem felújításához szükséges pénzt - írja a nol.hu.