szerző:
Eduline

A 2017-re tervezett érettségi változtatások visszavonását követeli a Történelemtanárok Egylete, és szeretnék, ha nem kéne céltalanul évszámokat magolni.

©

Követeljük, hogy ne kerüljenek hátrányos helyzetbe azok, akik a jövőben fognak érettségizni! – íjra közleményében a Történelemtanárok Egyletének Bizottmánya.

Az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet (OFI) által kiadott és az érettségi vizsgán kötelezővé tett középiskolai történelmi atlasz a tartalmi hiányosságok, a rossz olvashatóság, az áttekinthetetlen, zsúfolt térképek, a névmutató és a kronológia hiánya miatt akadályozza a tanulást, megnehezítheti a sikeres érettségi vizsgát - írják.

Kapcsolódó cikkek

Bojkottra szólít fel a TTE

Elképesztő hibák a 9-es törikönyvben

Nagyon kínosnak tartja a TTE a töriatlaszt

Földrajzi játék: a világ fővárosait kell felismerni

A TTE azt követeli, hogy szabadon lehessen megválasztani az atlaszokat, a diákok érettségin azt az atlaszt használhassák, amiből tanultak, és lehessen kronológiát használni az évszámok magolása helyett.

„A 2017-től bevezetni szándékozott érettségi változtatásokat azonnal vonják vissza!” – írják. Szeretnék, ha Csak 2020-tól vezetnének be változásokat, amikről haladéktalanul egyeztetések kezdődnének az érintettekkel.

Itt lehet csatlakozni a felhíváshoz.