szerző:
Eduline

Nem marad miniszter - erről beszélt Balog Zoltán, az Emberi Erőforrások Minisztériumának vezetője, aki azt is hozzátette, Orbán Viktor a mostani struktúrában tartaná a minisztériumot.

©

"A jövőt illetően két hosszabb beszélgetésem volt a miniszterelnökkel a választások után. Azt mondta, hogy az Emberi Erőforrások Minisztériuma ebben a struktúrában és összeállításban marad. Nekem ezzel kapcsolatban voltak változtatási javaslataim, amiket ő nem fogadott el. Felajánlotta, hogy válasszak. Vagy ebben a formában folytathatom a munkát, vagy van számomra más ajánlata is. Én az elmúlt hat évben beletettem a minisztériumi munkába, amit tudok, így ezt nem akarom folytatni" - mondta Balog Zoltán az Origónak.

A miniszter hozzátette, "az egyik szemem sír, a másik nevet – örülök annak, hogy a tárca egyben marad, mégis úgy érzem, ehhez én már többet nem tudok hozzátenni. Jöjjön egy olyan, aki mást is tud".

Balog Zoltán a jövőben a Polgári Magyarországért Alapítványt, a Fidesz pártalapítványát vezeti majd. "Formálisan most is én állok a szervezet élén, de a napi kormányzati feladatok nem tették lehetővé azt, hogy az alapítványban is teljes értékű munkát végezzek. Erre a lehetőségre igent fogok mondani" - magyarázta.