szerző:
Eduline

Ha a pedagógusok keresetét a diplomások béréhez viszonyítjuk, kiderül: nem olyan rózsás a tanárok, tanítók, óvodapedagógusok helyzete.

©

Nahalka István oktatáskutató a pedagógusok bruttó bérét a nemzetgazdasági éves bruttó átlagbérekkel hasonlította össze, az eredmény pedig nem mutat olyan rózsás helyzetet, mint amilyenről az elmúlt hetekben az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) több államtitkára is beszélt.

„Látható, hogy igaz ugyan, hogy a 2013-ban kezdődött fizetésemeléssel javult a helyzet a 2012. évi mélyponthoz képest, ám az emeléssel sem sikerült visszakerülni a 2003-as (az oktatásban dolgozók számára leginkább előnyös) szintre" - írja Facebook-posztjában Nahalka István.

Ennyit keresnek 2017 szeptemberétől a pedagógusok: kiszámoltuk, itt vannak az adatok

Bruttó 7-14 ezer forinttal magasabb fizetést kapnak a 2017/2018-as tanévtől azok a pedagógusok, akik saját intézményük igazgatója szerint "jól dolgoznak", ezért "megérdemlik" az életpályamodell bevezetésekor beígért béremelés utolsó részletét. Kiszámoltuk, milyen bruttó bérrel számolhatnak a pedagógusok 2017 szeptemberétől.

..