Szeretne azonnal értesülni a legfontosabb hírekről?
Az értesítések bekapcsolásához kattintson a "Kérem" gombra!
Az értesítés funkció az alábbi böngészőkben érhető el: Chrome 61+, Firefox 57+, Safari 10.1+
Köszönjük, hogy feliratkozott!
Hoppá!
Valami hiba történt a feliratkozás során, az oldal frissítése után kérjük próbálja meg újra a fejlécben található csengő ikonnal.
Már feliratkozott!
A böngészőjében az értesítés funkció le van tiltva!
Ha értesítéseket szeretne, kérjük engedélyezze a böngésző beállításai között, majd az oldal frissítése után kérjük próbálja meg újra a fejlécben található csengő ikonnal.
Néhány Japán iskolában nem mennek egyből haza a gyerekek tanítás után, hanem még 20 percig maguk után takarítanak. Sőt, a konyhás néni szerepét is a diákok vették át. Ennek pedig ők örülnek a legjobban.
Az AJ+ egy tokiói általános iskola másodikosai közt forgatott, hogy megtudja, miért jó a gyerekek szempontjából, ha maguk után takarítanak, és egymásnak szolgálják fel az ebédet.
„Jó magunk után takarítani, mert ez mégiscsak a mi környezetünk” – mondja az egyik tudatos kisdiák. Egyes diákok ebédidőben maszkot és védőruhát húzva meghozzák az ebédet, majd szétosztják az osztályban. A következő vágás után pedig már ablakot pucolnak. Egyikük bevallja, boldoggá teszi, hogy ennyire hasznos lehet.
Egy tanárnő szerint ez a munka magabiztosabbá teszi a gyerekeket, és felkészíti őket a felnőttek életére. Na meg persze kevesebb alkalmazottat kell foglalkoztatnia az iskolának – de ezt már csak mi tesszük hozzá.