szerző:
Eduline

Előrehozott érettségit tesztek valamelyik nyelvből vagy informatikából? Fontos tisztában lenni azzal, mi történik, ha nem tudtok megjelenni a szóbelin, vagy ha azt szeretnétek, hogy az előrehozott érettségi eredménye legyen majd az érettségi bizonyítványotokban.

©

Mi történik, ha nem megyek el az előrehozott érettségi szóbelijére?

Ha vizsgázó fel nem róható okból (hivatalos ilyen minden, a vizsgán való részvételt gátló esemény, körülmény, amelynek bekövetkezése nem vezethető vissza a vizsgázó szándékos vagy gondatlan magatartására) nem jelent meg a szóbelin, akkor kérelmet kell benyújtani az érettségi jelentkezést fogadó intézmény vezetőjéhez, a benyújtott igazolások alapján az intézmény vezetője dönt, akinek engedélyével az adott napon vagy az adott vizsgaidőszak másik napján megismételheti a szóbelit, illetve ha erre nincs mód, másik vizsgaidőszakban pótló vizsgát tehet.

Van lehetőség javítóvizsgát tenni, ha kihagyom a szóbelit?

Csak meg sem kezdett vagy megkezdett, de be nem fejezett, sikertelen vizsga esetében lehet pótló vagy javító érettségi vizsgára jelentkezni. A rendes érettségi időszakban lehet vizsgázni az igazgató engedélyével. Ez nem kötelező, vagyis a rendes érettségi időszakban egy másik tárgyból is érettségizhettek.

Mi a különbség a javító és pótló érettségi vizsga között?

Javító érettségi vizsga a vizsgázónak felróható okból sikertelen vizsga, illetve az érettségi bizonyítvány megszerzése előtti szintemelő érettségi vizsga megismétlése. A pótló érettségi a vizsgázónak fel nem róható okból sikertelen érettségi vizsga folytatása. Ebben az esetben a már korábban teljesített vizsgarészeknek – amíg az adott tárgy vizsgakövetelményei nem változnak – nem kell újra nekifutni.

Melyik eredményem fog bekerülni a bizonyítványba?

Az érettségi bizonyítványba a javító vagy pótló érettségin - amelyet a rendes érettségi időszakban során tehettek le - szerzett eredmény fog bekerülni.

Mi történik, ha az emelt szintű érettségi helyett az előrehozott érettségi eredményét szeretném beszámíttatni?

Ha ugyanabból a tárgyból emelt és középszintű érettségitek is van, az az eredmény kerül be az érettségi bizonyítványba, amelyiket ti szeretnétek. A másikról tanúsítványt állít ki a vizsgabizottság.

A 2018-as érettségiről itt találjátok legfrissebb cikkeinket.

Ilyen lesz a 2018-as érettségi: a legfontosabb dátumok

Végzős középiskolások vagytok, ezért időről időre eszetekbe jut a rohamosan közeledő 2018-as érettségi? Íme, a vizsgaidőpontok. A 2018-as érettségi szezon május 4-én, a nemzetiségi nyelvi és irodalmi vizsgákkal kezdődik, a legtöbb végzőst érintő írásbelikre azonban május 7-ig kell várni, aznap lesz a magyarérettségi. Az emelt szintű szóbeli érettségiket június 7.

Középszintű történelem szóbeli érettségi felk - eduline.hu

Online képzés célja: Ez az online érettségi felkészítő tanfolyam segít a vizsga előtti ismétlésben, átfogó képet ad számodra a 17 fő témáról, valamint típusfeladatokkal be is gyakorolhatod azokat. | | Érettségi, nyelvvizsga , Érettségi felkészítők , Középiskola, érettségi felkészülés