szerző:
Eduline

Tíz órától írják a központi írásbelit azok a diákok, akik olyan középiskolába jelentkeznének, ahol a felvételihez megkövetelik az írásbeli eredményét.

©

Tíz órától tartják a középiskolai felvételi központi írásbelijét, melyen két tantárgyból, magyarból és matekból vizsgáznak a diákok. Az írásbeli feladatlaponként 45 perces, a két feladatlap kitöltése között 15 perc szünetet tartanak.

Összesen 480 intézmény 499 vizsgahelyszínen szervez központi felvételit. A 9. évfolyamos feladatsort csaknem 53 800-an írják meg, a 6 évfolyamos gimnáziumi írásbelin mintegy 6700-an, a 8 évfolyamoson mintegy 5300-an vesznek részt. Az idén még jelentkezhettek azok a "túlkoros" diákok is, akik egy évet visszalépve mennének középiskolába, például ötödikesként felvételiznek nyolcosztályos gimnáziumba, és ezzel vállalják, hogy elveszítenek egy évet. Az erről szóló minisztériumi állásfoglalásról itt olvashattok.

A pótló írásbeli vizsgát január 22-én tartják, ezen azok a tanulók vehetnek részt, akik az előző írásbelin rajtuk kívül álló, alapos ok miatt nem tudtak részt venni. Az eredményt február 5-én küldik ki. A középiskolai felvételiről itt találjátok legfrissebb cikkeinket.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!