szerző:
Eduline

Galántai Tamás munkát keresett, miután kitiltották az ELTE Tanító- és Óvóképző Karról, ennek érdekében még egy diplomát is bekamuzhatott, hogy napközis gyerekekre vigyázhasson.

©

Galántai a 2014-es gólyatábori nemi erőszak után kialakult botrányban vált ismertté, HÖK-elnökként tudott K. Sándor Szilárd korábbi ügyeiről - ült már nemi erőszakért, fotókkal megzsarolt egy lányt -, mégis meghívta fotüzni az ELTE TÓK balatoni gólyatáborába, ahol a fotós megerőszakolt egy lányt.

Az Index úgy tudja, hogy az egyetemi eltiltása után Galántai a szigethalmi József Attila Általános Iskola Csokonai Utcai Tagintézményben dolgozott napközis nevelőként, ahol gyerekekre vigyázott, ehhez tanítói diploma kellett. A Klik azonban arról tájékoztatta a portált, hogy Galántai megtévesztette az intézményvezetőt a diplomájáról. A részletek szerint az iskola kérelmezte Galántai alkalmazását a tankerületnél, akik ezt jóváhagyták, ám az intézmény vezetőjének volt a feladata, hogy ellenőrizze az egykori HÖK-elnök diplomáját.

A portál úgy véli, hogy nem csak rövid ideig alkalmazhatták Galántait, nevét egészen szerdáig feltüntette az iskola a honlapján - sem a Klik, sem az iskola nem válaszolt, hogy mikortól foglalkoztatták. Galántait múlt pénteken kirúgták, miután fény derült a hazugságára.

Megkerestük a Klik szigetszentmiklósi tankerületét, hogy tettek-e feljelentést Galántai Tamással szemben, a tankerületi vezető távolléte miatt egyelőre nem állt módjukban válaszolni.