szerző:
Eduline

Holland kutatók eredményei szerint a megfelelő időben sportolók lesöpörhetik a többieket - legalábbis hatékonyabban fel tudják idézni a korábban memorizált dolgokat.

©

A Quartz sorozatában ismét egy érdekes, egyelőre nem visszaigazolt eredményről számoltak be a tanuláskutatásról. Holland kutatók 72 személyt vizsgáltak: azt próbálták kideríteni, ki emlékszik 90 képre és a hozzájuk fűződő asszociációkra.

Az alanyok első harmada a kártyák és memorizálást követően egyből testmozgást végzett, majd három órán át természetfilmet nézett. A második csoport a filmekkel kezdte, majd testmozgással folytatta a programot, a harmadik csoport pedig kizárólag filmet nézett.

A második csoport a többiekhez képest lényegesen jobban teljesített a két nappal későbbi memóriateszten. Hozzá kell tenni, hogy igazolt tudományos jelentősége legyen, további tesztekre lesz szükség.

Fusd végig a vizsgaidőszakot!

Azt gondolnátok, hogy ez csak az időt veszi el vagy lefáraszt titeket, de a testmozgás bizonyítottan jó hatással van a tanulásra. Az elsőévesek nagyon lelkesen tanulják végig a szorgalmi időszakot, így általában nekik okozza a legkisebb problémát a vizsgaidőszak - még ha nem is érzik így.