szerző:
Eduline

Négy budapesti és egy egri intézmény áll az alapítványi iskolák HVG-rangsorának élén, a listát az Alternatív Közgazdasági Gimnázium (AKG) vezeti. Hamarosan megjelenik a HVG kiadványa a 100 legjobb gimnáziumról és szakközépiskoláról, ebből szemezgetünk.

Képünk illusztráció
©

A budapesti Alternatív Közgazdasági Gimnázium, Szakképző Iskola és Pedagógiai Szakmai Szolgáltató Intézet, az egri Neumann János Középiskola és Kollégium, a budapesti Xántus János Két Tanítási Nyelvű, Gyakorló Gimnázium és Idegenforgalmi Szakközépiskola, Szakiskola és Szakképző Iskola, a Pesthidegkúti Waldorf Általános Iskola, Művészeti Iskola és Gimnázium, valamint a szintén fővárosi Kürt Alapítványi Gimnázium vezeti az alapítványi iskolák HVG-rangsorát.

A HVG hamarosan megjelenő középiskolai rangsora a 100 legjobb magyarországi gimnázium és szakközépiskola listáját tartalmazza, emellett számos - például alapítványi, egyházi, két tannyelvű - részrangsort is készítettek. Az összesített rangsorról itt, a gyakorlóiskolák rangsoráról itt, a szakközépiskolák rangsoráról pedig itt olvashattok.

Az alapítványi iskolák rangsorát a 10. osztályosok kompetenciamérésének eredményei, az előrehozott és rendes érettségin elért eredmények, az Országos Középiskolai Tanulmányi Verseny (OKTV) döntőjébe jutott diákok száma, illetve a HVG Diploma 2013 felsőoktatási rangsorának első harminc karára bejutott diákok aránya alapján állították össze.

Az öt legjobb alapítványi iskola

1. Alternatív Közgazdasági Gimnázium, Szakképző Iskola és Pedagógiai Szakmai Szolgáltató Intézet, Budapest

2. Neumann János Középiskola és Kollégium, Eger

3. Xántus János Két Tanítási Nyelvű, Gyakorló Gimnázium és Idegenforgalmi Szakközépiskola, Szakiskola és Szakképző Iskola, Budapest

4. Pesthidegkúti Waldorf Általános Iskola, Művészeti Iskola és Gimnázium, Budapest

5. Kürt Alapítványi Gimnázium, Budapest

A HVG ettől az évtől – a felsőoktatási rangsorokat tartalmazó Diploma-kiadványok mellett – elkészíti a legjobb középiskolák listáját is. A rangsorok mellett számos interjút, cikket találtok a középiskolai oktatásról, a középfokú felvételiről, sőt a felvételi eljárás menetrendjét is megnézhetitek.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!