szerző:
Eduline

A veterán hajós többé nem versenyez, a diákok vélhetően utoljára gyűjthettek tőle autogramot.

A Vendée Globe vitorlásverseny 2016/2017-es kiírásán nyolcadik helyen végzett magyar hajós 93 nap 22 óra 52 perc másodperc alatt kerülte meg a Földet a Spirit of Hungary fedélzetén.

A versenyt követően egy francia kikötőben találkozott egy diákcsoporttal, akik a verseny miatt látogattak ki. Franciaországban sokkal nagyobb népszerűségnek örvend a vitorlásversenyzés, mint hazánkban - leszámítva talán a balatoni Kékszalagot -, így a gyerekeket sem kell nagyon győzködni, ha tanulmányi kirándulást tehetnek a kikötőben.

A gyerekek arról kérdezték, hogy járt-e a főárboc tetején (ezen a versenyen nem), vagy hogy luxusszerű-e a berendezés a hajón. Utóbbira nevetve válaszolva Fa Nándor elmondta, hogy szinte üres belül - erre a hajó könnyítése miatt van szükség.

Fa Nándor 63 évesen hozta meg döntését, hogy többé nem kíván részt venni ilyen versenyeken, így a nemzetközi közönség vélhetően utoljára találkozhatott vele sportolóként.

Szirmai Gergő és Pamkutya a legnépszerűbb híresség a fiatalok körében

A legjobb 10-be csak két olyan híresség került be, akik nem a YouTube-on lettek népszerűek. A 10-19 és a 20-29 évesek médiafogyasztási szokásait vizsgálta a Gemius - kiderült, hogy már stabilan több időt töltenek YouTube-on, mint a televízió előtt ülve, pontosan fél órával.