szerző:
Eduline

A Budaörsi Illyés Gyula Gimnázium és Közgazdasági Szakközépiskola vezeti a szakközépiskolák 2015-ös rangsorát, az első öt közé csak vidéki intézmények kerültek be. Megjelent a HVG kiadványa az ország száz legjobb középiskolájáról.

A szakközépiskolák közül a Budaörsi Illyés Gyula Gimnázium és Közgazdasági Szakközépiskola végzett az első helyen, a második az egri Neumann János Középiskola és Kollégium, a harmadik pedig a balatonfüredi Lóczy Lajos Gimnázium és Két Tanítási Nyelvű Idegenforgalmi Szakközépiskola lett. A negyedik és az ötödik a váci Boronkay György Műszaki Szakközépiskola, Gimnázium és Kollégium, illetve a győri Jedlik Ányos Gépipari és Informatikai Középiskola és Kollégium.

Rang

Intézmény

1.

Budaörsi Illyés Gyula Gimnázium és Közgazdasági Szakközépiskola

2.

Neumann János Középiskola és Kollégium (Eger)

3.

Lóczy Lajos Gimnázium és Két Tanítási Nyelvű Idegenforgalmi Szakközépiskola (Balatonfüred)

4.

Boronkay György Műszaki Szakközépiskola, Gimnázium és Kollégium (Vác)

5.

Jedlik Ányos Gépipari és Informatikai Középiskola és Kollégium (Győr)

Az összesített rangsorhoz hasonlóan itt is több szempontot vettek figyelembe: a 2013-as országos kompetenciamérésen matematikából és szövegértésből elért eredményeket, valamint a 2013-as májusi-júniusi érettségi időszakban a négy kötelező tárgyból elért vizsgaeredményeket. Az alapítványi iskolák rangsorát itt, az egyházi iskolákét itt, a gyakorlóiskolákét itt, a legjobb vidéki gimnáziumok listáját pedig itt találjátok.

A HVG – a felsőoktatási rangsorokat tartalmazó Diploma-kiadványok mellett – ismét elkészítette a legjobb középiskolák listáját. A rangsorok mellett számos interjút, cikket találtok a középiskolai oktatásról, a középfokú felvételiről, sőt a felvételi eljárás menetrendjét is megnézhetitek. A HVG középiskolai rangsorát keressétek az újságárusoknál, vagy rendeljétek meg itt.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!