szerző:
eduline/mti

Fontos, hogy menedzserszemléletű legyen a Klebelsberg Intézménytartó Központ (Klik), és támogassa a tankerületeknél ezt az egységes gondolkodásmódot - mondta el a Klik elnöke a Magyar Hírlap szombati számában.

©

Pölöskei Gáborné közölte: a tankerületi vezetők a nyár folyamán négy, többnapos képzésen vettek részt, hogy felkészüljenek például arra, hogyan kell a költségvetést a feladatellátás biztonságát szem előtt tartva megtervezni és egyeztetni az iskolaigazgatókkal. Továbbá, hogy a tantárgyfelosztás ne egyoldalú legyen, hanem szintén partneri beszélgetés folyamán alakuljon ki.

Az alkalmazottak informatikai képzését különösen fontosnak nevezte, mert - mint mondta - a hatékonyság biztosítéka, hogy az információk gyorsan áramoljanak.

Pölöskei Gáborné elmondta azt is, hogy nyolc önkormányzattal nem jött létre az átadás-átvételről szóló megállapodás.

Nyolc település ellent mond a Kliknek, nem adják az iskoláikat

Az iskolák működtetői jogköreinek átadás-átvételről szóló megállapodásokat az önkormányzatoknak és a tankerületi központoknak december 15-éig kellett megkötniük. A Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (Klik) szerint azért van szükség arra, hogy az állam szerepet vállaljon az iskolák fenntartásában, hogy kiegyenlítsék a területi különbségeket, biztosítsák az egyenlő feltételeket és garantálják a pedagógusok bérét - áll Klik közleményében.