szerző:
Eduline

Egy interjúban rosszul betűzött le egy szót, ami szemet szúrt a hatóságoknak.

©

Az indiai Bihár államban rendkívül nagy kitörési lehetőséget jelent egy sikeres érettségi, különösen egy lány számára. A tartomány az egyik legszegényebbek között található az országban, a lányok iskolázottsága is csak az eltelt néhány évben kezdett emelkedni, mikor kerékpáros programot indítottak, hogy a lányok minél többen jussanak el az iskolába:

Indiában a bicikli a lányok számára az iskolába járás záloga

Az indiai Bihár az ország legszegényebb államai közé tartozik, ahol rengeteg lány hagyja el ideje korán az iskolát, ráadásul a bejárás is veszélyekkel jár, ezért az állam bicikliket adott a lányok családjainak.

Az idei érettségin egy lány érte el a legmagasabb pontszámot, szinte csodájára jártak az államban. Egy helyi televízió készített vele interjút, ám az political science kifejezést rosszul betűzte le. Mivel ebből készült az érettségire is, valamint azt is hozzátette, hogy azt hitte a főzéssel kapcsolatban kérdezték, gyanússá vált a hatóságoknak - írja a The Guardian.

Egy ellenőrző tesztet írattak a 17 éves lánnyal, nem sokkal később letartóztatták, 18 másik személlyel együtt.

Az államban mivel különösen nagy jelentősége van az érettséginek, nem ritkák a csalások. A tavalyi évben tucatnyi szülőt tartóztattak le, mikor kétségbeesetten akartak bejuttatni könyveket és papírcetliket a bent vizsgázó gyerekeiknek. Számtalan hivatalnokot és rendőrt is lefizettek tavaly, hogy nézzenek félre vagy adjanak jobb jegyet a vizsgákra.

Áprilisban 170 ezer diák vizsgaeredményét törölték, mert kiszivárogtak a megoldások.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!