szerző:
Eduline

Újabb gólyatábori nemi erőszakra derült fény, megjelent az iskolai zaklatásról szóló nemzetközi bestseller, kiderítettük, mennyit ér a bölcsészdiploma, és megszólalt a Magyar Waldorf Szövetség a Kispesti Waldorf Iskolában történt diszkrimináció ügyében.

©

Semmit sem ér a bölcsészdiploma?

A bölcsészettudományi szakosok tényleg nem tartoznak a legjobban fizetett diplomások közé. A diplomás-pályakövetési rendszer 2013-as adatai szerint a különböző egyetemeken, főiskolákon végzettek havi nettó 122-154 ezer forintot visznek haza, míg a Friss diplomások 2012 című kiadvány szerint a felsőfokú végzettséggel rendelkező pályakezdő átlagbére nettó 159 ezer forint. További elhelyezkedési adatokért olvassátok el cikkünket.

Egyetemre felvételiznél? Nem mindegy, kik a szüleid

A szülők iskolai végzettsége hatással van a gyerekek felsőoktatási tanulmányaira - derült ki az Eurostudent V. felsőoktatás-kutatási program vizsgálataiból. A kutatás eredményeit az Educatio Nonprofit Kft. sajtótájékoztatóján ismertette Kiss László, a kft. felsőoktatási elemzője. Cikkünket itt olvashatjátok.

Ezt a könyvet minden tanárnak és szülőnek el kellene olvasnia

Magyarul is megjelent a diákok körében tapasztalható megfélemlítésről szóló nemzetközi bestseller, a Zaklatók, áldozatok, szemlélők: az iskolai erőszak, amelynek szerzője, Barbara Coloroso, a gyereknevelés világszerte elismert szakértője szemléletváltást sürget a jelenséggel kapcsolatban. Itt írtunk róla.

Nemi erőszak a gólyatáborban: 2013-ban is történt hasonló eset

Nem példa nélküli, ami az ELTE Tanító- és Óvóképző Karának gólyatáborában történt, 2013-ban az egyik fővárosi jogi kar gólyatáborában is nemi erőszakot követett el egy hallgató - írja az Index. A lapnak a nemi erőszak áldozata mesélte el, mi történt vele. Erről itt olvashattok.

Az ELTE Állam- és Jogtudományi Karának vezetése a cikk nyomán a hallgatók megkérdezése után megállapította, hogy az eset valószínűsíthetően az intézmény 2013-as gólyatáborában történt, és azonnali vizsgálatot indított, Király Miklós dékán pedig pár nappal később bejelentette, hogy nem lesz több gólyatábor a jogi karon.

A Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája (HÖOK) lemondásra szólította fel az ELTE kari hallgatói önkormányzatok (HÖK) felelős tisztviselőit, a levélre reagált az ELTE rektora, Mezey Barna is. Péntek estére az ELTE Tanító- és Óvóképző Kar HÖK-elnöke és a jogi kari HÖK teljes elnöksége is lemondott.

Eközben folyik az országos vizsgálat, amelyet az oktatási jogok biztosa indított a gólyatáborokban történő erőszakos cselekmények miatt. Várhatóan három hét múlva lesznek eredmények, de továbbra is várnak visszajelzéseket bárkitől. Erről bővebben itt írtunk.

Magyar Waldorf Szövetség: egyedi eset volt a kispesti iskolai diszkrimináció

A Magyar Waldorf Szövetség (MWSZ) elfogadta az Egyenlő Bánásmód Hatóságnak (EBH) a Kispesti Waldorf Iskolával kapcsolatban hozott, hátrányos megkülönböztetést megállapító határozatát - közölte Marosváry Péter elnök szombati közleményében. Az intézmény azért nem vett fel egy diákot az iskolába, mert leszbikus pár neveli. Cikkünket itt olvashatjátok.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!