szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Aggódnak a szülők, hogy sok lesz az ingázó, akik Ukrajnából jönnek majd át Magyarországra.

Ukrajna jelenleg piros besorolású ország: aki onnan akar Magyarország területére belépni csak negatív PCR-teszt után teheti meg, aki azonban ingázó, vagy Záhonyba jár iskolába, és a határ mellett lakik, egy rendelet alapján mentesül a kötelező tesztelés alól – írja az ATV. Attól tartanak a szülők, hogy ezzel az ürüggyel majd bárki átjöhet a határon teszt nélkül, és szabadon fertőzhet.

Szigorú intézkedések mellett indul a tanév Ausztriában is, ahol több ezer magyar diák kezdi meg a tanévet. Sokan a határ mellől ingáznak. Zöld jelzésű országban tanulnak, így nem kell tesztelniük. Ukrajna viszont piros besorolású és onnan is sok diák tanul Magyarországon, nekik viszont mégsem kell tesztelniük akkor, ha 30 kilométeres körzetből ingáznak Magyarországra.

Az osztrák iskolákban egy hét múlva becsengetnek, a magyar gyerekek közül pedig sokan járnak iskolába a határ túloldalára. Mivel mindkét ország zöld besorolású így az ingázás mindenkinek egyszerű lesz, nem kell tesztelni.Egy édesanya szerint az osztrákok nem bonyolítják túl az iskolakezdést. Martoni Nardai Éva mindkét gyermeke Ausztriában tanul szerinte nagyjából ugyanaz lesz a helyzet az iskolákban, mint az előző tanítási évben volt a pandémiás helyzet alatt.

Tíz-tizenkét fős osztályokat alakítottak ki, amiket lefeleztek: az osztály egyik fele hétfő-szerda-péntek a másik fele pedig kedd-csütörtök mehetett iskolába. Az osztályteremben nem kellett maszkot viselni, a folyosókon viszont szigorúan maszkban, egy kialakított kordonrendszerben közlekedhettek a diákok – mesélte az ATV-nek Martoni Nardai Éva.

Biztonságosak a színes ceruzák és a temperák jelenti az ITM

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) által elrendelt országos fogyasztóvédelmi vizsgálaton ellenőrzött 21 különböző színes ceruza, tempera, krepp papír, színes rajzlap és fűzőlap mindegyike megfelelt az előírásoknak - közölte a tárca kedden az MTI-vel.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!