szerző:
Eduline/MTI
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

El kell érni, hogy minden magyar gyerek minden nap mozogjon, mert ezzel jelentősen javítható az egészségügyi állapotuk - mondta a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára nemrég

Potápi Árpád János hozzátette: Magyarországon az elmúlt tíz évben sokat tettek ezért, hogy a gyerekek minden nap mozogjanak, hiszen bevezették például a mindennapos testnevelés órát.

De vajon mi lesz a mindennapi tesivel, ha újra távoktatásra kell átállni?

Ahogy ma már szó esett róla, három héttel az iskolakezdés előtt a Magyar Nemzet értesülései szerint a kormány mégis, továbbra is arra készül, hogy hagyományos rendben kezdődhet meg az új tanév. Az egyeztetések a lehetséges forgatókönyvekről azonban folyamatosak, az oktatásért felelős minisztérium pedig "részletes járványügyi intézkedési protokoll" készít, amit hamarosan el is juttat az iskolákhoz.

A korábbi tapasztalatok alapján sok testnevelőtanár vélte úgy, hogy a lényeg a táboktatásban is az, hogy a gyerekek mozogjanak, játsszanak, és erre nem annyira a pontosan előírt feladatok a hatásosak, mint inkább a kedvcsináló ötletek. És főleg nem az osztályozás. Hallottunk azért olyan példákat is, hogy ha valaki nem csinálta meg időre a feladatokat, nem bizonyította, hogy lefutott valahány kilométert, megcsinált valahány fekvőtámaszt, esetleg négyüteműt, vagy csak nem vezette pontosan a napi edzéstervet, egyest kapott testnevelésből.

Sőt a híres vasalódeszkás ügy is remek példája annak, hogy ez egy olyan kérdés, amire megoldást kell találni, ha továbbra is aktuális téma a távoktatás.

Úgy néz ki, a megszokott módon indul a tanév szeptemberben

Legalábbis a Magyar Nemzet szerint a kormány a hagyományos iskolakezdésre készül, de ha kell, "rendeleteket is hoznak majd".

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!