szerző:
Eduline/MTI
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Június 6-tól több vasútvonalon ideiglenes járványügyi menetrend lép életbe, a járatok egy része helyett pótlóbuszok szállítják az utasokat, a változások a vonaton utazók nagyjából 4 százalékát érintik - közölte a MÁV csütörtökön az MTI-vel.

A korlátozások fokozatos feloldása, a védekezés új szakasza lehetővé teszi a vonat- és buszközlekedés újjászervezését - olvasható a közleményben. Június 6-tól egyes vonalszakaszokon a járatok egy része helyett pótlóbuszok szállítják az utasokat, bizonyos viszonylatokon pedig a párhuzamos utakon közlekedő helyközi buszjáratokkal lehet majd utazni.

Az előírt védőtávolság a buszokon is betartható, hiszen a viszonylatokon közlekedő vonatok átlagos utasforgalma nem éri el a tízet, 11 vonal esetében pedig legfeljebb kettő.

A közleményben azt írták: a vasúttársaság folyamatosan figyelemmel kíséri a pótlóbuszok és a párhuzamos útvonalakon közlekedő helyközi buszjáratok utasforgalmát, szükség esetén a megrendelővel közösen felülvizsgálja a menetrendet, és "rugalmasan alakítja a biztosított kapacitásokat".

Visszatérés az óvodákba, bölcsődékbe a világjárvány idején

Vidéken már ezen a héten megnyitottak az óvodák és bölcsődék, jövő héttől pedig Budapesten is nyitva lesznek. Mire kell majd figyelni igazán?

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!