szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Az Arad Megyei Tanfelügyelőség szerda esti közleménye szerint csütörtökön és pénteken sem lesz tanítás az Adam Müller Guttenbrunn Elméleti Líceum általános iskolai tagozatának otthont adó épületben, ahol tömeges megbetegedés történt a rovarirtási és fertőtlenítési munkálatok után – írja a Maszol.

A lap beszámolt arról, hogy múlt pénteken egy német tannyelvű iskolában kártevőírtást végzett egy erre szakosodott dévai vállalat, majd hétfőn az órák végén több 11 és 13 év közötti diák rosszullétre, fejfájásra, légzési nehézségekre panaszkodott, sokan hánytak is és kiütések jelentek meg az arcukon.

Hétfő éjfélig összesen 40 hatodik és hetedik osztályos tanuló került intenzív osztályra, ezért a megyei katasztrófavédelmi bizottság kedden felfüggesztette a tanítást az épületben, a tanfelügyelőség utólag pedig egész hétre elrendelte az oktatás szüneteltetését.

Az első vizsgálatok alapján a túl nagy koncentrációban használt vegyszerek okozták a mérgezést. Sajtóhírek szerint négyszeres dózist kevertek be és mivel a hétvégén nem szellőztettek a termekben, az így képződött mérgező gáz felelős a történtekért.

A rendőrség és az Országos Közegészségügyi Felügyelet vizsgálja az ügyet – az utóbbi mintákat is vett az iskolapadokról, amelyek a gyerekek szerint ragacsosak voltak.

Egy iskola fölött engedte ki üzemanyagát egy gép: többen megsérültek

Tizenhét gyerek és kilenc felnőtt sérült meg könnyebben, mert egy kényszerleszállásra készülő repülőgép egy iskola fölött engedte ki az ilyenkor kötelezően kidobandó üzemanyagot - közölték helyi idő szerint kedden az amerikai hatóságok.

Tetszett a cikk? Iratkozz fel hírlevelünkre

Ha szeretnéd megkapni legfrissebb cikkeinket az érettségiről, az egyetemi-főiskolai és a középiskolai felvételiről, ha érdekelnek a felsőoktatás, a közoktatás, a nyelvoktatás és a felnőttképzés legfontosabb változásai, iratkozz fel hírleveleinkre.