szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Hétfő óta sálban és kabátban ültek a diákok az Eötvös József Gimnázium termeiben, miután nem volt rendes fűtés az intézményben – tudta meg a 24.hu.

A leghidegebb kedden volt, akkor a tanulók 11-14 fokot mértek, ezért aznap haza is küldték őket a harmadik óra után - írja az oldal.

Tegnap azonban nem engedték haza őket, viszont a diákoknak egy idő után elegük lett abból, hogy kabátban és pokrócba bugyolálva kell tanulniuk, ezért kimentek tüntetni az udvarra - írja a lap - ahol Demjén Ferenc slágerét, a Jégszívet énekelték el, egy zárt csoportba pedig fel is tettek egy videót a tiltakozásról:

Egy diák a 24.hu-nak azt mondta, csak annyit közöltek velük, hogy elromlott a fűtés, de arról nem tájékoztatták őket, hogy mikor lesz újra szobahőmérséklet a termekben.

Az oldal Barsi Évát az iskola igazgatóját és a Tatabányai Tankerületi Központot is megkérdezte arról, hogy mi az oka annak, hogy nincsen rendes fűtés az iskolában és mikorra várható, hogy megjavítják. Az igazgató tegnap esti válaszában elmondta: "a tatai Eötvös József Gimnázium és Kollégiumban a téli szünet utáni iskolakezdéskor az intézmény több helyiségében a hőmérséklet alacsony volt 16-17-fok, annak ellenére, hogy a fűtés be volt kapcsolva. Ennek fő oka,hogy elromlott a rendszer egyik szivattyúja."

Tegnap már a tantermek közül néhány kivételével a hőmérséklet mindenhol elérte a 20 fokot. A hűvösebb tanterembe hősugárzókat helyeztek el, illetve kérték a tanárokat, hogy ahol úgy látják, hogy nem megfelelő a hőmérséklet abból a teremből a tanáriba, a könyvtárba vagy akár az igazgatói irodába menjenek át órát tartani - tette hozzá az igazgató.

Beázott egy kaposvári iskola, hétfőtől szünetel a tanítás

Beázás miatt szünetel a tanítás hétfőtől a kaposvári Gárdonyi Géza Általános Iskolában - tájékoztatta az önkormányzat az MTI-t.

Tetszett a cikk? Iratkozz fel hírlevelünkre

Ha szeretnéd megkapni legfrissebb cikkeinket az érettségiről, az egyetemi-főiskolai és a középiskolai felvételiről, ha érdekelnek a felsőoktatás, a közoktatás, a nyelvoktatás és a felnőttképzés legfontosabb változásai, iratkozz fel hírleveleinkre.