szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Vádat emeltek az osztálytársát bántalmazó szegedi középiskolás ellen.

Lövöldözés, erőszak és bántalmazás - az utóbbi időben számos olyan külföldi és magyarországi esetről írtunk, amelynek során vagy iskolai tanár vagy diák bántalmazta társait. Ezek az esetek aztán perelések, vádemelések miatt hosszú ideig húzodhatnak. Így történt ez a szegedi - osztálytársa arccsontját eltörő - középiskolás tanuló esetén is.

A Szegedi Járási Ügyészség vádat emelt azzal a középiskolás diákkal szemben, aki - másfél évvel ezelőtt - megfenyegette, majd megverte osztálytársát a testnevelés órán - írja a 24.hu. A diák két alkalommal is veréssel fenyegette meg fiatalkorú osztálytársát. De ezután sem ért véget az erőszak: először ököllel hasba verte, majd fejbe vágta és megrugdosta diáktársát.

A fiatalkorú áldozat arccsonttörést, valamint orrsérülést szenvedett, melyek gyógytartama együttesen meghaladja a 8 napot. A támadóval szemben zaklatás, valamint súlyos testi sértés miatt emeltek vádat - írják.

Mit tehet egy pedagógus az erőszakos diákjával szemben?

Mit tehet egy pedagógus, ha diákjai rátámadnak vagy erőszakoskodnak vele az órán? A szabályokról Dr. Selmeciné dr. Csordás Máriát, a Pedagógusok Szakszervezete (PSZ) vezető jogtanácsosát kérdeztük.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!