szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Nem tartotta meg az első óráját ma négy pedagógus a kőbányai Szent László Gimnáziumban.

"Mi polgári engedetlenségnek neveztük ezt, mert egy törvény ihiányosság ellen szeretnék tiltakozni, de arról tájékoztattak minket, hogy erre munkahelyen nincs lehetőség, így ez munkamegtagadásnak minősül, aminek következményei lehetnek" - mondta az Indexnek Tóth Viktor angol szakos tanár.

Egy másik angol szakos kollégájával, illetve egy magyar és egy fizika szakos tanárral közösen jelentették be az igazgatónak, hogy szerda reggel nem tartják meg az első órájukat. Az igazgató elfogadta ezt, megoldotta a helyettesítést, de közölte velük, hogy ezt jelezte a tankerület vezetésének - írja a lap.

"Mélységesen fel vagyunk háborodva, hogy egy törvény akadályoz minket állampolgári jogaink gyakorlásában" - mondta Tóth Viktor. Korábban ők is részt akartak venni a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) által kezdeményezett sztrájkban, de azt végül maga a szakszervezet fújta le önhibáján kívül álló okok miatt. Tóth Viktor, aki a PDSZ egyik alapszervezetét vezeti, azt mondta az Indexnek: tisztában vannak azzal, hogy mostani akciójukkal megsértik a jogszabályokat. "Ezt a saját nevünkben tesszük, ez a saját kezdeményezésünk, ehhez semmi köze a szakszervezetnek". 

Ahogy már körábban mi is írtunk róla, a sztrájk végül elmaradt, mert a tanárokat képviselő szakszervezet, a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) végül nem tudott megállapodni az iskolát felügyelő tankerülettel a minimális szolgáltatásokról.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!