szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A jogszerű sztrájk lehetőségének feltételei nem jöttek létre, a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete visszavonja sztrájkfelhívást - közölte a szakszervezet.

A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete értesíti a sztrájkra készülőket és a közvéleményt, hogy a jogszerű sztrájk lehetőségének feltételei a PDSZ-nek fel nem róható okok miatt az idáig nem jöttek létre, ezért a 2019. május 29-re meghirdetett sztrájkfelhívást visszavonja, és arra kéri a helyi sztrájkbizottságokat, hogy függesszék fel a munkabeszüntetés megszervezését - írják közleményükben.

A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete korábban a május 29-re meghirdetett sztrájkkal kapcsolatban azt írta, a bíróságtól nem érkeztek meg a sztrájktörvény által előírt határidőn belül a válaszok. A fenti okok pedig akadályozzák a jogszerű sztrájk megszervezését.

Hozzátették: a sztrájkkövetelések kapcsán a kormánnyal folytatott egyeztetések egyelőre nem vezettek eredményre. Illetve a nagyobb munkáltatók nem fogadták el a PDSZ személy- és vagyonvédelemre épülő megállapodás tervezetét, saját ajánlatot nem tettek. A tankerületi központoktól a megadott határidőig az együttműködési kötelezettséget sértő válaszokat kaptak, a szakképző centrumoktól válasz sem érkezett.

Szűcs Tamás a szakszervezet elnöke az üggyel kapcsolatban korábban a 168 Óra kérdésére azt mondta, amennyiben minden hazai jogi lehetőséget kimerítettek, és nem lesz lehetőségük sztrájkolni, akkor a strasbourgi Emberi Jogok Európai Bíróságához fognak fordulni.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!