szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Az egész ágazatra kiterjedő pedagógussztrájkot hirdetett meg május 29-re a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének (PDSZ) elnöke a szakszervezeti majálison – írja a Népszava.

A lap azt írja, a kormánynak szóló erős figyelmeztetésnek szánják az újabb megmozdulást, amely egyébként éppen az országos kompetenciamérés napjára esik.

A rendezvény után a Népszavának azt is elmondta Szűcs Tamás, hogy a sztrájkról levélben is tájékoztatják a miniszterelnököt és utána minden munkáltatót, tankerületi központot is levélben keresnek meg a még elégséges szolgáltatásról szóló javaslatukkal.

Ennek mintája a márciusi szolidaritási sztrájk előtt Pécsett kidolgozott szöveg lesz, és a sztrájkköveteléseik is változatlanok. Az elnök hangsúlyozta, hogy megállapodásra törekszenek a tartalmi kérdésekről és a még elégséges szolgáltatásokról is, de nem kergetnek illúziókat. Egyezség nélkül pedig nem tarthatják meg az akciót, ezt is bekalkulálták, amikor meghirdették az egynapos munkabeszüntetést.     

Tetszett a cikk? Iratkozz fel hírlevelünkre

Ha szeretnéd megkapni legfrissebb cikkeinket az érettségiről, az egyetemi-főiskolai és a középiskolai felvételiről, ha érdekelnek a felsőoktatás, a közoktatás, a nyelvoktatás és a felnőttképzés legfontosabb változásai, iratkozz fel hírleveleinkre.