szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Április 30-ig minden általános iskolás megtudja, melyik középfokú iskolába került be, eddig a határidőig értesítik ugyanis a tanulókat a felvételről vagy az elutasításról az intézmények.

A középfokú iskolák már megkapták az Oktatási Hivataltól az egyeztetett felvételi jegyzéket – ez alapján küldik el a jelentkezőknek/szülőknek és az általános iskoláknak a felvételről vagy az elutasításról szóló értesítést.

Fontos, hogy a hat vagy nyolc évfolyamos gimnáziumba jelentkezők általános iskoláját csak akkor értesítik a felvételi eredményéről, ha az adott diákot felvették a kiválasztott képzésre – ha nem került be, az általános iskola nem kap értesítést.

Május 6-án indul a rendkívüli felvételi időszak

Ha egy diákot egyetlen középfokú iskolába sem vettek fel, a május 6-án kezdődő rendkívüli felvételi időszakban jelentkezhet újabb intézménybe.

Középiskolai felvételi: hogyan alakul ki a végleges felvételi jegyzék?

Már csak pár hét és minden felvételiző megtudja, hogy melyik iskolába vették fel. De hogyan alakul ki a végeredmény, az egyeztett felvételi jegyzék? Fontos kérdésre válaszolunk.

Az Oktatási Hivatal felhívja a figyelmet arra, hogy ekkor a továbbtanulás intézése már egyénileg, közvetlenül a középfokú iskolába jelentkezéssel, egyeztetéssel történik.

Ha egy tanköteles korú tanuló sem a rendes, sem a rendkívüli felvételin nem jut be egy középfokú iskolába sem, tanulmányait a Köznevelési Hídprogramban folytatja.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!