szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Bár az általános iskolai beiratkozáshoz szükséges adatokat már online is be lehet küldeni, továbbra is kötelező személyesen megjelenni az oktatási intézményekben, ahol be kell mutatni a gyerekek lakcímkártyáját és a különböző igazolásokat.

A Klebelsberg Központ oldalán lévő tájékoztatás szerint a szülők választhatják az online ügyintézést gyerekeik általános iskolai beiratkozásakor – ehhez a KRÉTA rendszer felületén kell regisztrálniuk, és a különböző adatokat otthonról is kitölthetik.

Ez azonban nem váltja ki a beiratkozást, az iskolák által meghirdetett időpontban személyesen is meg kell jelenniük a kiválasztott oktatási intézményben, de akkor már csak a különböző igazolásokat és a lakcímkártyát kell bemutatniuk.

Megvan, mikor lehet beíratni a gyerekeket az általános iskolákba

Április 11-én és 12-én tartják a beiratkozást az általános iskolák, a családoknak addig kell eldönteniük, melyik oktatási intézményt választják.

Az általános iskolák az online jelentkezéseket legkésőbb 2019. április 1-jétől és 2019. április 12. 12:00 óráig fogadják - hívják fel a figyelmet a KRÉTA rendszerben.

Azt ígérik, a fejlesztés későbbi szakaszában az Ügyfélkapun keresztül is lehet majd intézni az általános iskolai beiratkozást.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!