szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Április 11-én és 12-én tartják a beiratkozást az általános iskolák, a családoknak addig kell eldönteniük, melyik oktatási intézményt választják.

A gyerekek abban az évben válnak tankötelessé, amelyben – augusztus 31-ig – betöltik a hatodik életévüket. Ha a szakértői bizottság azt javasolja, hogy még évig az óvodában maradjanak, ezt követően válnak tankötelessé.

A beiratkozás időpontja 2019. április 11-e (csütörtök) és április 12-e (péntek).

Általános iskolai beiratkozás: idén már online is ki lehet tölteni az adatokat

A közeljövőben elektronikussá válik számos, általános és középiskolai tanulmányi ügy intézése, a többi közt online is intézhető lesz az általános iskolai beiratkozás - közölte a Klebelsberg Központ.

„A beiratkozáskor be kell mutatni a gyermek személyazonosítására alkalmas, a gyermek nevére kiállított személyi azonosítót és lakcímet igazoló hatósági igazolványt, továbbá az iskolába lépéshez szükséges fejlettség elérését tanúsító igazolást. A tanköteles korba lépő sajátos nevelési igényű gyermeket a szülő a szakértői bizottság véleményében vagy a járási/kerületi kormányhivatal jogerős határozatában megjelölt időpontig köteles beíratni a kijelölt iskolába” – olvasható a budapesti kormányhivatal tájékoztatójában.

Tetszett a cikk? Iratkozz fel hírlevelünkre

Ha szeretnéd megkapni legfrissebb cikkeinket az érettségiről, az egyetemi-főiskolai és a középiskolai felvételiről, ha érdekelnek a felsőoktatás, a közoktatás, a nyelvoktatás és a felnőttképzés legfontosabb változásai, iratkozz fel hírleveleinkre.