szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Már csak ma van lehetőségetek megváltoztatni a jelentkezési sorrendeteket.

Amennyiben megváltozott az eredeti továbbtanulási szándékotok, a sorrendmódosítást egy módosító tanulói adatlap kitöltésével tehetitek meg. A kitöltött adatlapot az Oktatási Hivatalba kell postázni.

A módosításra már csak ma van lehetőségetek a KIFIR elektronikus adatlapkitöltő rendszerén keresztül, a felvételi lapok kitöltésével megegyező módon. Ez azt jelenti, hogy az általános iskola 8. évfolyamán tanulók valamint a 6 vagy 8 évfolyamos gimnáziumba jelentkezők, akiknek felvételi lapjait az általános iskola készítette el, azoknak a módosítás is az általános iskolájában végezhető el.

A nyolc- vagy hatévfolyamos gimnáziumba egyénileg jelentkezők, illetve magyarországi általános iskolával tanulói jogviszonyban nem lévő egyéni jelentkezők önállóan módosíthatják jelentkezésüket a KIFIR-ben. A módosító tanulói adatlapot ez esetben is március 25-én éjfélig postára kell adniuk, az Oktatási Hivatalnak címezve.

Fontos, hogy a módosítás során tanulmányi területet nem lehet törölni, illetve új intézményt sem jelölhettek meg. A már megjelölt tanulmányi területek sorrendjén módosíthattok, valamint új tanulmányi területeket is megjelölhettek, de csak olyan iskolán belül, ami már korábban is szerepelt a listátokon. Ehhez természetesen az érintett középiskolával előzetesen egyeztetnetek kell.

A 2019-es középiskolai felvételiről itt találjátok legfrissebb cikkeinket.

Alkotói szabadság, több pedagógiai asszisztens és tanító: ilyen javaslatokkal rukkolt elő az MNB

A tanárok második szakjának megszerzése legyen ingyenes legyen a felsőoktatásban, a pedagógusok 5-10 évenként mehessenek rekreációs, alkotói szabadságra, dolgozzon több tanító és pedagógiai asszisztens az iskolákban, így egy tanórán két szakember is foglalkozhatna a diákokkal - többek között ilyen javaslatokkal tenné vonzóbbá a tanári pályát a Magyar Nemzeti Bank.