szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

2019. február 18-ig lehet jelentkezni a középiskolákba, de mi is az a tanulmányi terület? Fontos kérdésre válaszolunk.

Mi az a tanulmányi terület?

Az intézmények felvételi eljárásukat tanulmányi területek szerint bonyolítják le. Fontos, hogy a tanulmányi terület nem egyezik meg az osztállyal, kizárólag a felvételi eljárás során van szerepe, ugyanis egy tanulmányi területre felvételt nyerő jelentkezőkből több osztály is kialakítható, de lehetséges az is, hogy az iskola több tanulmányi területre felvételt nyert tanulókból szervez a későbbiekben egy osztályt - írja az Oktatási Hivatal.

A tanulmányi területek sorrendjét meg lehet változtatni?

A felvételi vizsgák eredményei, tapasztalatai vagy egyéb információ alapján lesz lehetőségetek van eredeti továbbtanulási sorrendetek megváltoztatására. Ilyenkor módosító tanulói adatlapot kell kitölteni és postázni. Erre 2019. március 21-én és 22-én, a felvételi lapok kitöltésével megegyező módon lesz lehetőségetek (vagyis ha az általános iskola intézte a jelentkezést, akkor a sorrendmódosítást is az általános iskolától kérhetitek).

Fontos, hogy a módosítás során tanulmányi területet törölni nem lehet, azonban az eredetileg beírtak sorrendje átalakítható, illetve új tanulmányi terület felvételére is van lehetőség, de utóbbira csak olyan középfokú iskolában, amely az eredeti tanulói adatlapotokon is szerepelt. (és csak akkor, ha erről az iskolával egyeztettek). Tehát teljesen új iskolát nem vehettek fel a listátokra.

2019. február 18-ig lehet jelentkezni a középiskolákba, a többi fontos dátumról itt olvashattok el mindent.

Ma kiderülnek a középiskolai felvételi eredmények - de hogyan tovább?

A központi írásbeli felvételi eredményét minden diák megtudja február 7-ig. Hogyan számolják a felvételi pontokat? Mi történik, ha rosszul javítják a felvételi dolgozatotokat vagy a jelentkezés után meggondoltátok magatokat? Minden kérdésre válaszolunk.