szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Még két hétig, 2019. február 18-ig lehet jelentkezni a középiskolákba. De mi történik ha még nem vagytok biztosak a döntésetekben vagy a jelentkezés után meggondoltátok magatokat? Összegyűjtöttünk minden fontos infót a középiskolai sorrendmódosításról.

Mi történik ha még nem vagytok biztosak a döntésetekben vagy a jelentkezés leadása után meggondoltátok magtokat? Lesz lehetőség változtatni?

A felvételi vizsgák eredményei, tapasztalatai vagy egyéb információ alapján lesz lehetőségetek van eredeti továbbtanulási sorrendetek megváltoztatására. Ilyenkor módosító tanulói adatlapot kell kitölteni és postázni. Erre 2019. március 21-én és 22-én,a felvételi lapok kitöltésével megegyező módon lesz lehetőségetek. Tehát az általános iskola 8. évfolyamán tanulók valamint a 6 vagy 8 évfolyamos gimnáziumba jelentkezők, akiknek felvételi lapjait az általános iskola készítette el, azoknak a módosítást az általános iskolájában végezhetik el.

Fontos, hogy a módosítás során tanulmányi területet törölni nem lehet, azonban az eredetileg beírtak sorrendje átalakítható, illetve újtanulmányi terület felvételére is van lehetőség, de utóbbira csak olyan középfokú iskolában, amely az eredeti tanulói adatlapotokon is szerepelt. Tahát egy teljesen új iskolát nem vehettek fel a listátokra.

Középiskolai felvételi: az írásbelinek vége, de milyen határidőkre kell még odafigyelni?

Több tízezer diák írta meg tegnap a központi középiskolai felvételit, nemsokára pedig az eredményt is megtudhatják. De mi jön ezután? Kik írhatnak pótló vizsgát, mikor lesz nyilvános az ideiglenes felvételi rangsor?