szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Ma 10 órától írnak központi középfokú felvételi vizsgát a 9. évfolyamra, a 6 és 8 évfolyamos gimnáziumokba, továbbá az Arany János Tehetséggondozó Programba jelentkező diákok.

Központi írásbeli vizsgát csak a gimnáziumok és a szakgimnáziumok írhatnak elő. A 2018/2019-es tanév felvételi eljárásában 425 középiskola (64%) határozta meg egy vagy több feladatellátási helyén, hogy a hozzájuk jelentkező tanulók előzetesen részt vegyenek a központi írásbeliken.

A felvételizők a magyar nyelvi és a matematikai írásbelin is 45-45 percet kapnak - ezzel tantárgyanként 50-50 pontot szerezhetnek.

A nyolcadikosok felvételi feladatsorát és megoldásait itt találjátok, a hatosztályos gimnáziumok felvételi megoldásait itt, a nyolcosztályos gimnáziumokét pedig itt találjátok.

Arról, hogy a kijavított dolgozatokat mikor lehet megnézni a központi írásbeli vizsgát szervező középiskola igazgatója az iskola honlapján, valamint az írásbeli vizsgák megkezdése előtt tájékoztatja a diákokat.

Milyen lesz az idei magyar és matek vizsga? Bővebben itt olvashattok róluk.

Ilyen lesz a 2019-es magyar feladatsor:

Ilyen lesz az idei középiskolai felvételi: minden, amit a magyar írásbeliről tudni kell

Milyen a központi középiskolai felvételi magyarból? Hány feladatot kell megoldani, és mikor lesz a 2019-es írásbeli? Ebben a cikkben minden infót megtaláltok.

Ilyen pedig a matematika feladatsor:

Ilyen lesz a 2019-es középiskolai felvételi matematikából: minden infó egy helyen

Milyen lesz a középiskolai központi felvételi matematikából? Lehet-e számológépet használni, hány feladatot kell megoldani? Minden infó egy helyen.