szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A 7300.hu friss beszámolója szerint pécsi szülők egy csoportja vasárnap rendhagyó lépésre szánta el magát.

Az egyik helyi Penny Market áruház hirdetőtábláján látható felhívásuk szerint iskolát keresnek igazi gyerekeknek és igazi pedagógusoknak - írja az oldalra hivatkozva a Magyar Narancs.

A Pécs-Somogyban található Vadgesztenye Általános Iskolába elsősorban hátrányos helyzetű gyerekek jártak, ám idővel egyre csökkent a beiratkozók száma. A 2014-es mélypont után, amikor mindössze 5 tanuló iratkozott be, olyan reformpedagógiai eredményeket épített be a tantervbe, amelyek megfelelnek a jelenleg hatályos állami követelményeknek is. A kísérlet sikerrel járt, hiszen a beiratkozók száma folyamatosan nőtt.

A fejlődésnek egy vezetőcsere vetett véget. Az iskola tagintézménnyé vált, és ezzel összefüggésben az igazgatói pályázatot a Pécsi Tankerület érvénytelennek nyilvánította, vagyis a remélt igazgató helyett egy megbízott igazgató került az iskola élére - írja az oldal.

A kedélyek lecsillapítása érdekében Páva Péter tankerületi igazgató fórumot ígért a szülőknek, de előtte hivatalosan kinevezte a régi-új igazgatót az összevont iskola élére. Ezért a szülők december 17-re, hétfőre demonstrációt szerveznek.

Ezért hasonlítanak az iskolák a kaszárnyákra és az üzemcsarnokokra: mire nem alkalmas a magyar iskolák zöme?

Félig nyitott „osztálytermek", olvasó- és pihenőhelyek, pár óra alatt átalakítható közösségi terek − sokak szerint ilyen lesz a jövő iskolaépülete.