Ez a cikk több mint egy éve frissült utoljára, ezért lehetséges, hogy a tartalma már elavult. Használd a cikk alján lévő kulcsszavakat vagy a keresőt a frissebb anyagok eléréséhez.

Csalhattak az érettségin a botrányos iskolában

2

80 gyereknek még a 9-10. osztályos bizonyítványa is gyanús. Az érintett iskola tanárjai fizetést sem kaphattak már egy ideje.

Forrás: Fülöp Máté

Nyolcvan diák írásbeli érettségijének eredményét semmisítette meg a fővárosi kormányhivatal, miután a gyanú szerint hamis bizonyítványokkal mentek érettségire - tudta meg a hvg.hu.

hirdetés
hirdetés

Az ügyben az a Paulay Alapítványi Középiskola érintett, amelyet korábban már két évre eltiltottak az érettségiztetéstől. Az iskola idén 321 diákot jelentett le érettségire, ezért gyanús lett, és vizsgálni kezdték.

A korábban bejelentkezett diákok nagyjából csak harmada jelent meg az érettségin, de náluk sem stimmelt minden. A kormányhivatal vizsgálata szerint 80 tanulónál felmerült annak a gyanúja, hogy a vizsgázók nem teljesítették a vizsgára bocsátás feltételeit.

A Paulay Alapítványi Középiskola által kiállított bizonyítványok szerint az érintett tanulók a középiskolai 9-10. évfolyamokat egy olyan – korábban megszűnt – iskolában végezték, amelybe a Köznevelési Információs Rendszer adatai szerint nem is jártak, sőt, az iskolának nem is volt engedélye középiskolai közismereti oktatásra. Az érintett bizonyítványokat lefoglalták".

A kormányhivatal és az Oktatási Hivatal feljelentést tett, így közokirat-hamisítás és hivatali visszaélés gyanújával folyik eljárás.

Az iskola ügyében más vizsgálat is folyik: több dolgozó ugyanis megkereste a kormányhivatalt, hogy nem kapott áprilisra és májusra fizetést.
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Hozzászólások (2)

Siralmas és szomorú !

Teljesen hihető sajnos, ahogyan a tanárok ki nem fizetése is. Utóbbi nem (sem?) most kezdődött, közeli családtag és kollégái személyes tapasztalata évekkel ezelőttről...

Új hozzászóláshirdetés
hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X