Már tudni, mikorra lesznek kész az évek óta ígért tanuszodák

A választási kampányra talán elkészül az a 24 tanuszoda, amit már 2014-ben megígért a kormány, ám eddig csak egyetlen településen valósult meg a kivitelezés.

Forrás: MTI / Kálmándy Ferenc

A kormány 2014-ben 45 ezer diáknak és 700 ezer lakosnak ígért sportolási lehetőséget, ám a megígért 24 tanuszodából eddig egy épült meg - írja a Magyar Nemzet, hozzátéve, a megálmodott tornatermeknek is csak kevesebb mint a fele készült el.

hirdetés
hirdetés

Közben egy új kormányhatározat további 26 településnek ígér tanuszodát.

A program lényege az volna, hogy olyan teleüléseken is legyen mód úszást oktatni a diákoknak, ahol eddig ez nem volt megoldott.

Abádszalókon, Baktalórántházán, Balassagyarmaton, Bélapátfalván, Derecskén, Dunakeszin, Edelényben, Enyingen, Fehérgyarmaton, Füzesgyarmaton, Gyálon, Kemecsén, Mezőcsáton, Putnokon, Sárbogárdon, Sásdon, Sümegen, Szobon, Tokajban, Tolnán és Törökszentmiklóson már megkezdődött az építkezés, két helyen - Budapest XI. kerületében és Vajszlón - még egy kapavágás sem történt.

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium a lap szerint ígéretet tett arra, hogy a következő tanévben elkészülnek a létesítmények.

Tornatermet a program első ütemében 25 településre ígértek, ezeknek eddig kevesebb mint a fele, 12 épült meg (Andocson, Bárándon, Csanádpalotán, Dunaalmáson, Érden, Gárdonyban, Görgetegen, Kistarcsán, Konyáron, Nyírbogáton, Pázmándon és Szomódon) - írja a lap.
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Hozzászólások (0)

Új hozzászóláshirdetés
hirdetés
hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X