Akcióznak a makói iskolaigazgatóval szimpatizáló diákok és szülők

Kék szalagot kötnek a makói József Attila Gimnázium kerítésére szülők és diákok, így tiltakoznak az intézményt 22 éve vezető Rója István igazgatói pályázatának érvénytelenítése ellen.

A makói József Attila Gimnázium. Áll a bál az igazgatóválasztás miatt
A makói József Attila Gimnázium. Áll a bál az igazgatóválasztás miatt
Forrás: Google Map

Ahogy arról korábban beszámoltunk, nem vezetheti tovább a makói József Attila Gimnáziumot (JAG) Rója István igazgató, akiért korábban tüntettek is a város lakói. Huszonkét éve igazgató a gimnáziumban, az Emberi Erőforrások Minisztériuma azonban érvénytelenítette a pályázatát, új pályázatot írnak ki 3 hónapon belül. Egyébként egyedül ő pályázott az intézmény igazgatói posztjára.

hirdetés
hirdetés

Az igazgatóval szimpatizáló tanárok, diákok és szülők kék szalagot kötnek a gimnázium kerítésére, így tiltakoznak Rója István pályázatának érvénytelenítése ellen. A Facebookon terjedő felhívás szerint a minisztérium "ezzel az ítélettel szembement a diákok, a szülők, a tantestület és minden makói akaratával".

Rója István egyébként szerdán a Magyar Nemzetnek úgy nyilatkozott, egyelőre nem tájékoztatták arról, hogy huszonkét, intézményvezetéssel töltött év után miért nem fogadták el pályázatát, de érezte, hogy ez lesz a vége, "azért volt bennem némi remény, mégiscsak számít, hogy a szülők és a tantestület pozitív véleménnyel van rólam".

"Egy alkalommal érzékeltem felelősségrevonás-félét. Lázár János miniszter úr – a térség országgyűlési képviselője – egyszer Makón járt, akkor megkérdezte tőlem, miért írtam alá a miskolci Herman Ottó Gimnázium kiáltványát. Én ekkor kedvesen, udvariasan válaszoltam neki, és úgy gondolom ma is. Minden szavam igaz volt" - tette hozzá. A Herman iskola tavaly levélben hívta fel a figyelmet a közoktatás drámai állapotára, ezt követően robbant ki komolyabb tiltakozáshullám.

Megszólalt a 22 év után menesztett iskolaigazgató: azért volt bennem némi remény

Hivatalosan egyelőre nem tájékoztatták Rója Istvánt arról, hogy huszonkét, intézményvezetéssel töltött év után miért nem fogadták el pályázatát a makói József Attila Gimnázium igazgatói posztjára, a döntésről a sajtóból értesült - írja a Magyar Nemzet.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Hozzászólások (0)

Új hozzászóláshirdetés

Nyelvoktatás hirdetés

Felnőttképzés hirdetés

hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X