Nagyon fontos határidő jön december elején, ezt nem szabad elfelejteni

Hamarosan itt a középiskolai központi felvételi vizsga, azonban addig van még pár teendő. Például leadni a jelentkezéseket.

Forrás: pixabay.com

2017. december 8-áig az Oktatási Hivatal honlapról letölthető tanulói jelentkezési lap benyújtásával kell jelentkezhettek az írásbeli vizsgára.

hirdetés
hirdetés

Ez a jelentkezési lap csak az írásbeli vizsgára vonatkozik, nem tévesztendő össze a felvételi eljárásban használatos jelentkezési lappal, amelyet a középfokú iskolákba való jelentkezésre kell majd használni. Minden tanuló maga döntheti el, melyik vizsgaszervező intézménybe nyújtja be a központi írásbeli vizsgára való jelentkezési lapját, függetlenül attól, hogy a későbbiekben melyik középfokú intézménybe kíván majd jelentkezni, és milyen jelentkezési sorrendet jelöl meg.

 A középfokú felvételin a központi írásbeli vizsgára és a középfokú iskolákba való jelentkezéshez más-más időpontban, külön-külön jelentkezési lapot kell benyújtani, a két jelentkezés nem „váltja ki” vagy „helyettesíti” egymást.

A középfokú felvételi eljárás két szakaszból áll. Az első szakasz az általános felvételi eljárás, amely 2018. január 20. és április 27. között tart. A második szakasz a rendkívüli felvételi eljárás, amely 2018. május 7. és augusztus 31. között tart. A teljes hivatalos tájékoztatót a középiskolás felvételiről itt olvashatjátok el.

Felvételi jelentkezés lépésről lépésre - 2018

Online képzés célja: Az Eduline online videós felvételi tájékoztatója végigvezet a 2018-as felsőoktatási felvételi minden fontosabb lépésén a szakválasztástól a ponthatárhúzásig. Segítünk, hogy ne vessz el a jogszabályok útvesztőjében és ne veszíts értékes pluszpontokat a felvételi során. | | Kiemelt képzések , Tanulástámogatás

Felvételizők figyelem! Fontos dokumentumokat hozott nyilvánosságra az Oktatási Hivatal

Az Oktatási Hivatal nyilvánosságra hozza a központi írásbeli vizsgát szervező intézmények listáját, valamint a jelentkezési lapokat. A résztvevő intézmények és és a jelentkezési lapok is megtalálhatóak az Oktatási Hivatal honlapján. A vizsgákra kiírt jelentkezési határidő: 2017. december 8. Figyelem!

hirdetés

Hozzászólások (0)

Új hozzászóláshirdetés
hirdetés
hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X