Ez a cikk több mint egy éve frissült utoljára, ezért lehetséges, hogy a tartalma már elavult. Használd a cikk alján lévő kulcsszavakat vagy a keresőt a frissebb anyagok eléréséhez.

Levarangyozta a tanárokat a minisztériumi főtanácsos

3

Böröndi Lajos a Facebookon elmélkedett a pedagógustiltakozásról, arra jutott, hogy vannak Gárdonyi-féle tanítók, valamint kockás liberálhülyék. Pukli István jellemzésében sem fogta vissza magát.

Forrás: Túry Gergely

A Földművelésügyi Minisztérium főtanácsosaként működő Böröndi Lajos - aki egyébként költő és tanár is - a Facebookon nem fogta vissza magát, mikor a tanári tiltakozásokat jellemezte - írja a Népszabadság.

hirdetés
hirdetés

majd fing elvtárs megoldja. És lesz kréta. A kockás kokárda mindent helyretesz. Varangy dolgok ezek

- írta Böröndi, majd hozzátette, "varangy tanárokkal". A bizonyos "fing elvtárs" Böröndi tolmácsolásában Pukli Istvánt takarja. Az oldal, ahol a hozzászólást tette a balliberális csoportok elleni véleményeket gyűjti, de ebben a közegben is akard olyan, aki megjegyezte Böröndi kapcsán, hogy nem erre a színvonalra számított volna tőle.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Hozzászólások (3)

frkató

Most kedvet kaptam, hogy elolvassam ezt a Gárdonyi regényt. Milyen műveletlenek ezek a "mindent jobban tudni akarók", akik ilyen hülyeségeket írogatnak és dirigálni akarnak, mint ez a Bőröndi vagy ki. Mikor veszik már észre, hogy a tanárok okosabbak.

felhasználó88888

Igen, ezt a regényét még én is olvastam, a középiskolában, amikor még normális óraszámban tanultuk a közismereti tantárgyakat. Önéletrajzi ihletésű (nahát, pedig akkor még nem voltak ezek a pártok).

kalkula

Bőröndi biztosan Gárdonyi Géza, A lámpás című művére utal, amikor a Gárdonyi-féle tanítókról beszél. Íme, idézet a mű összefoglalójából:
"A kisregény főszereplője, a pécsi születésű Kovács Ágoston korán árvaságra jut. Hivatásául a tanítóságot választja, s a pécsi tanítóképző intézet elvégzését követően a Somogy vármegyei Kákony katolikus iskolájának segédtanítója lesz. Itt szembesül a néptanítók mindennapjainak nyomorúságával, kiszolgáltatottságával, a szűkös életkörülményekkel.Harcos eszméket vall az iskolai oktatás fontosságáról, a jövendő nemzedékek felnevelésében fontos szerepet betöltő tanítói pályáról, emiatt gyakran összeütközésbe kerül a nemtörődöm, iszákos kántortanítóval. Folyamatos konfliktusban áll a falu papjával is: nem hajlandó kezet csókolni neki, a dogmatikus kitételeket kigyomlálva átírja a gyermekek számára írt iskolai katekizmust stb" idézet: Wikipédia

Szerintem nem olvasta.

Új hozzászóláshirdetés
hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X