Ez a cikk több mint egy éve frissült utoljára, ezért lehetséges, hogy a tartalma már elavult. Használd a cikk alján lévő kulcsszavakat vagy a keresőt a frissebb anyagok eléréséhez.

Olyan szerződést kaptak a pedagógusok, hogy leesett az álluk

3

Lehetetlent követel az Oktatási Hivatal a tanfelügyeletet ellátó pedagógusoktól, azonban ha nem mennek bele a feltételekbe, csökkenhet a fizetésük.

 

Forrás: pixabay.com
hirdetés
hirdetés

Több, tanfelügyeletet ellátó pedagógus már visszaadná a megbízását, de ha így tesz, komoly fizetéscsökkenéssel számolhat – írja a hvg.hu.

A tanfelügyelők a megbízási szerződésüket december közepén kapták kézhez, amit határidőre nem mindenki küldött vissza, vagy megjegyzésekkel egészítette ki. Szerintük ugyanis nem azok szerepelnek a dokumentumban, mint amit 2014-ben ígértek számukra.

Aki viszont nem írja alá a szerződést, alaposan ráfaraghat a lap szerint, ugyanis visszasorolhatják a pedagógus minősítési rendszerben, ami miatt csökkenhet a fizetésük. Vannak, akik akár két fokozatot is visszaeshetnek, és mivel ők már egyszer tettek minősítő vizsgát, így csak 70 ezer forint ellenében kerülhetnek ismét feljebb.

Ezt sokan zsarolásként élik meg, és egyesek szerint csak emiatt nincs tömeges bojkott a szerződések ellen. A pedagógusok kifogásolják, hogy minősítési napokon az ország másik felébe is el kell utazniuk adott esetben, ám ezért maximum 10 ezer forintos költségtérítést kaphatnak.

A munka is sok lesz, ugyanis egy héten egy napot kapnak arra, hogy 300-400 oldalas dokumentumokat olvassanak el, és 60 oldalas értékelést írjanak. A portálnak nyilatkozó pedagógus szerint ezt lehetetlenség ennyi idő alatt érdemben elvégezni.

A Pedagógusok Szakszervezete szerint alkotmányossági aggályokat is felvetnek a szerződés egyes pontjai.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Hozzászólások (3)

Tóth Imre

Már Iljics is meg mondta: "Ami nem megy, azt ne erőltessük!"

Csikai Judit

Csak azt nem értem, hogy mit vártak? 2014 óta csak egy év telt el! A fizetéscsökkenés! Az nagyon nagy érvágás! A növekedés miatt meg m a gerinc is puhul. :(

Bogie

Na ez itt a baj, hogy csak az álluk esett le!
Ha végre a pedagógus társadalom össze kapná magát és mondjuk blokád alá vennék a Parlamentet- de nem. Majd aki nem tudja teljesíteni az max elmegy közmunkásnak és esténként blogolja a sérelmeit a facebookon. Attól majd Orbán jól összecsinálja magát mint Gyurcsán az égő TV székháztól!

Új hozzászólás



hirdetés
hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X