szerző:
Eduline

Három éven keresztül hamisította a tanulók hiányzási adatait egy amerikai iskola igazgatója, hogy magasabb állami támogatást vehessen fel – adta hírül a Huffington Post.

A Patrick Henry Downtown Academy igazgatója, Esperansa Veal egy szúrópróbaszerű ellenőrzésen bukott le. A Missouri állambeli St. Louisban található intézmény vezetője 2007 óta hamisította a tanulók létszámadatait az iskolatitkár segítségével – írja a lap.

Az iskolában három éven keresztül trükköztek a mulasztásokkal: a távol maradó tanulók nevét sehová nem jegyezték fel, olykor pedig késésre módosították a hiányzásokat. Az iskola tanárai a felügyelőknek arról számoltak be, hogy korábban rendszeresen eltűntek az íróasztalukról a jelenléti ívek.

„Mindannyiunkat megdöbbentett az eset” – mondta Kelvin Adams, az iskola felügyelője, hozzátéve, hogy a vizsgálat előtt semmi jele nem volt annak, hogy az iskolaigazgató trükközne a hiányzásokkal.

A Patrick Henry Downtown Academy, ahonnan papíron éveken keresztül alig hiányzott pár diák
©

Ami a diákok iskolai jelenlétét illeti, a 270 fős intézmény hamar az élre tört. 2010-ben már ebből az iskolából hiányzott a legkevesebb diák St. Louisban: a három év alatt, ameddig Veal volt az iskolaigazgató,12 százalékkal csökkent a hiányzások száma.

Az iskolaigazgató valószínűleg egy állami oktatási program miatt csalt: azok az intézmények ugyanis, ahol kevés volt az iskolakerülő diák, kiemelt támogatást kaptak.

eduline