szerző:
Eduline

Sok pénzbe kerül, de felkészítik a tanárokat az öngyilkosságra utaló jelek időben történő felismerésére.

Világszerte egyre nagyobb problémát okoz, hogy sok iskoláskorú vet véget életének, az egyik vezető halálok a 15-19 éves korosztálynál. A prevenció éppen ezért létfontosságú, s mivel az érintettek legnagyobb része valamilyen tanintézménybe jár, a feladat leginkább a pedagógusokra hárul.

 

Amerikában, a gazdasági válság ellenére is képesek pénzt ölni abba, hogy a tanárokat felkészítsék a szuicid gondolatok felismerésének képességére, és így megelőzzék a bajt. Mississippiben már a 2009-2010-es tanévtől csak olyan pedagógusok oktathatnak, akik rendelkeznek a szükséges tudással ahhoz, hogy idejekorán beazonosítsák az árulkodó jeleket, az öngyilkosság ugyanis komplex jelenség. Jim Hood, igazságügyi miniszter szerint a törvény gyermek-életeket ment. „Mississippiben a 15-24 évesek között az öngyilkosság a harmadik vezető halálok.”

 

A fiatalok öngyilkosságának megelőzését támogató Tennessee állambeli The Jason Foundation adományozza az ehhez szükséges összeget. A szervezetet Clark Flatt alapította, kisebbik fiáról elnevezve, aki 1997 júliusában vetett véget önkezűleg életének. A fiatalkori öngyilkosságot „néma járvány”-nak nevezte.