szerző:
Eduline

A Modern Üzleti Tudományok Főiskolájának (MÜTF) erdélyi kihelyezett tagozata idén ünnepli fennállásának tízedik évfordulóját. A jubileumot szeptember 25-27-e között ünnepelték Székelyudvarhelyen.

A városháza díszterme adott otthont annak a tudományos konferenciának, mely a Gazdaság és iskola határok nélkül címet viselte, és ahol a felszólalók közt szerepelt többek közt a Babes-Bolyai Tudományegyetem és a Sapientia Tudományegyetem két előadója, így egyedülállóan, majdnem teljes létszámban képviselték magukat a Romániában magyar nyelven is oktató intézmények. A jubileumi szenátusi ülés napirendi pontjai is az évfordulóhoz kötődtek, a pénteki napon pedig Vizi E. Szilveszter akadémikus tartott előadást a főiskolán a tudásról. Ezt követően leplezte le Dr. Kandikó József rektor és Vizi E. Szilveszter a Kubanek László képzőművész által tervezett emlékművet, a Tudás kútját, mely a főiskola külső falán kapott helyet, és amelyből mindenki ihatott, aki tudásra szomjazott.

A szombati ünnepélyes diplomaosztót és évnyitót követően hétfőn elkezdődött a MÜTF székelyudvarhelyi tagozatán is a tízedik tanév.
Illyés Ferenc a székelyudvarhelyi tagozat marketing és tanulmányi igazgatója úgy fogalmazott, tudni kell több lábon állni. Fel kellett ismerniük, hogy a korszerű oktatás mellett mindig a megfelelő időben, a megfelelő helyre, a megfelelő szakembert a megfelelő technikára kell kiképezniük. Ezzel a résmarketing stratégiával mindig a helyi vállalatok igényeihez igazodnak. Jelenleg huszonkét céggel állnak kapcsolatban, továbbá testreszabott vállalati képzéseket kínálnak a helyi vállalkozók számára, akik alkalmazottaikat küldik el ezekre a képzésekre.
A tanulmányi igazgató elmondta, a jövőre nézve a MÜTF szeretne gazdasági szempontból önálló maradni, ehhez magyarországi befektetőket keresnek, de eddig még nem találtak. Piaci érdekük nem fűződik hozzá, ha fenn akarnak maradni, továbbra is szimbiózisban kell élniük a helyi vállalatokkal, de mindenek előtt kockáztatni és újítani kell.

(www.edupress.hu)