szerző:
Eduline

Tizenhárom új külföldi ösztöndíjpályázatot hirdettek meg - csoportos németországi tanulmányútra, francia ösztöndíjra, iráni, svájci, szlovákiai és távol-keleti oktatási programokra is pályázhattok.

Alap- és mesterszakosoknak

Valamennyi tudományágból érkező hallgató számára nyitottak az öt hónapos albániai részképzések. Magyarországról egy - 25 év alatti - hallgató kaphatja meg az ösztöndíjat: a szállást, az útiköltséget, a tandíjat is állják, emellett pénzbeli támogatást is kaphattok. A jelentkezési határidő március 3.

A második szemesztertől pályázhattok a DAAD németországi csoportos tanulmányútjaira. A tanulmányi látogatás 7-12 napos, 10-15 fős hallgatói csoportok jelentkezhetnek február 1-ig, a következő körben pedig május 1-ig.

Műszaki és természettudományi mester- és posztgraduális szakon tanulhattok a Koreai Köztársaság ösztöndíjával a Daegui Gyeongbuk Természettudományi és Műszaki Intézetnél. Tandíjmentességet, kollégiumi elhelyezést, koreai nyelvoktatást és ösztöndíjat is kaphattok. A határidő április vége.

©

A Brunei Szultanátus angolul jól tudó, 18-25 éves hallgatók számára kínál alap- és mester-, 32 év alattiaknak PhD-képzéseket. Az állami ösztöndíj kiegészül útiköltség-támogatással, tankönyv- és étkezési támogatással, valamint szállással. A jelentkezési határidő január 20., érdemes sietni.

Mesterdiplomásoknak és PhD-hallgatóknak

Kettős irányítású („co-tutelles”) doktori képzésre szól a következő franciaországi ösztöndíj, amelyhez utazási támogatás is jár. Az időtartama 12-18 hónap, 30 év alatti hallgatók pályázhatnak. 

Végzős mesterszakos hallgatók is pályázhatnak egy másik, 9-12 hónapra szóló franciaországi posztgraduális ösztöndíjra. Azok számára pedig, akik kifejezetten kutatási céllal érkeznének Franciaországba, egy 1-3 hónapra szóló kutatói ösztöndíjat ajánlanak. A kutatói ösztöndíjra folyamatosan, a másik kettőre március 3-ig jelentkezhettek.

A Sciex-NMS svájci csereprogramba PhD-hallgatókat és kutatócsoportokat várnak. A 6-13 hónapos programra április 1-ig lehet jelentkezni.

A szlovák ösztöndíjprogramja egy-két félévre szóló PhD-részképzést vagy kutatási lehetőséget biztosít, a jelentkezési határidő április 30.

Bölcsészettudományi doktori iskolák hallgatói számára is kínálnak ösztöndíjat, szállást, útiköltség-támogatást és tandíjmentességet: húsz hónapig tanulhattok Iránban. A jelentkezési határidő március 3. Az ösztöndíjakról további infót itt találtok.

A külföldi ösztöndíjakról szóló cikkeinket itt találjátok. A megújult Erasmus programról pedig itt olvashattok.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!