szerző:
Eduline

Nemcsak új sportcsarnokot kap a Testnevelési Egyetem, hanem az egész campus felújítására és kibővítésére is pénzt ad a kormány.

©

A hétfőn megjelent Magyar Közlöny szerint a kormány döntött arról, hogy nem csak új sportcsarnokot kap a Mocsai Lajos által vezetett Testnevelési Egyetem (mint ismert, a régi tornaterem leégett, erről itt olvashattok), hanem az egész campust felújíthatják. Sőt, terjeszkedhetnek is, a kormány ugyanis úgy gondolta, a TE megkaphatja az Országos Sportegészségügyi Intézet területét az Alkotás utcában, de hozzájuk csatolnák a Csörsz utcai ingatlant is.

A közlöny szerint Orbán Viktor utasította a nemzetgazdasági minisztert, hogy az ingatlanok megvásárlására és a felújításra biztosítson 36,8 milliárd forintot a Testnevelési Egyetemnek – mindezt a költségvetés terhére.

Ezzel a támogatással a Testnevelési Egyetem felvette a versenyt a Nemzeti Közszolgálati Egyetemmel, amely öt év alatt legalább 80 milliárdot kapott a kormánytól. Mindezt a hihetetlen kedvezmények mellett, amelyekről itt olvashattok bővebben.

A költségvetés szerint az egyetemeknek 435 milliárdból kell majd gazdálkodni. A kormány számítása szerint a felsőoktatási intézmények bevétele több mint 282 milliárd lesz, és további 153 milliárddal támogatják őket.

A Testnevelési Egyetemnek 2016-ra odaítélt 15,9 milliárd forint így a támogatás 10 százalékát elviszi. Mindezt úgy, hogy a 2016-os felvételire meghirdetett kapacitásszámuk 414 fő, tehát ennyi diákot vehetnek fel idén.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!