szerző:
MTI

Minden diák tabu lett a Harvard Egyetem oktatóinak. Eddig csak saját hallgatóikkal volt tilos szexuális kapcsolatba bonyolódni.

Tételesen is megtiltották az amerikai Harvard Egyetemen, hogy az oktatók és a hallgatók "romantikus kapcsolatba" bonyolódjanak egymással. Az egyetem vezetése csütörtökön közleményben jelentette be, úgy találta, hogy a szexuális zaklatás elleni eddigi irányelvek nem tiltották eléggé egyértelműen a diákok és tanáraik közti szexuális kapcsolatot, ezért ennek tilalmát most tételesen is kimondták.

A diploma előtt álló hallgatók a massachusettsi Cambridge-ben lévő egyetem egyetlen oktatójával sem tarthatnak fenn szerelmi viszonyt, a posztgraduális képzésen azonban enyhébbek a szabályok, az ilyen szakon tanulók csak a saját oktatóikkal nem kezdhetnek kapcsolatot.

A Harvard 2400 oktatója és 6700 diákja közti romantikus kapcsolatokat eddig szabályozó előírás csak a saját hallgatókkal való szexuális kapcsolatot tiltotta az oktatóknak, a többi diákkal randevúzhattak.

A Yale már 2010-ben, a Connecticuti Egyetem pedig 2013-ban megtiltotta a szexuális kapcsolatokat az első diploma megszerzésére törekvő diákok és bármely oktató között.

Még több hír

Ilyen még a világ legjobb egyetemével is ritkán fordul elő

Ilyen képekkel harcolnak a harvardi hallgatók a rasszizmus ellen

Videó: furcsa idegenvezetőt fogtak ki a Yale-re látogatók

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!