szerző:
Eduline

A többeltpontok kiszámolása a felvételik egyik legfontosabb része, ezért most megnéztük, hogy például a felsőoktatási szakképzésben szerzett oklevél után hány pontot kaphattok.

©

A felsőoktatási szakképzésben szerzett oklevél után azonos képzési terület alapképzési szakjára történő továbbtanulás esetén az alábbiak szerint kapható többletpont:

  • jeles záróvizsga eredmény alapján 32 többletpont,
  • jó záróvizsga eredmény alapján 20 többletpont,
  • közepes záróvizsga eredmény alapján 10 többletpont.Fontos, hogy a többletpont megítélése a felsőoktatási szakképzésben letett záróvizsga minősítésétől függ, amelyet a felsőoktatási szakképzésben szerzett oklevél nem tartalmaz, így erre vonatkozóan külön igazolást kell benyújtania a jelentkezőnek (pl. leckekönyv másolat, intézményi igazolás) - olvasható a felvi.hu-n.

 

Felvételi jelentkezés lépésről lépésre - 2018

Online képzés célja: Az Eduline online videós felvételi tájékoztatója végigvezet a 2018-as felsőoktatási felvételi minden fontosabb lépésén a szakválasztástól a ponthatárhúzásig. Segítünk, hogy ne vessz el a jogszabályok útvesztőjében és ne veszíts értékes pluszpontokat a felvételi során. | | Kiemelt képzések , Tanulástámogatás

Vigyázat, nem minden OKJ-s képzésért jár többletpont a felvételin

Hány pont jár az egyetemi-főiskolai felvételin az OKJ-s szakképesítésért? Újabb olvasói kérdésre válaszolunk. Szeretnék jelentkezni most vagy februárban egyetemre, nemrég végeztem el egy OKJ-s képzést. Kapok érte pluszpontot? A pontszámítási szabályok 32 többletpontot lehet szerezni OKJ-s végzettséggel, de több feltételnek meg kell felelni.