szerző:
Eduline

Ha külföldön végeznétek a szakmai gyakorlatot vagy egy rövid tanulmányútra utaznátok, a Campus Mundi program egyik ösztöndíjára még mindig pályázhattok.

©

A Campus Mundi program támogatásával a világ szinte bármely pontjára eljuthattok szakmai gyakorlatra vagy egy rövid tanulmányútra.

Mi kell a pályázáshoz?

A munkanyelvből legalább B2 szintű, komplex nyelvtudás és az, hogy felsőoktatási hallgatói jogviszonnyal rendekezzetek.

Mennyi időre és hová lehet utazni?

Mivel rövid tanulmányútról beszélünk, az időtartama legalább 2 nap, legfeljebb pedig 30 nap lehet az utazási napokon kívül.

A Tempus Közalapítvány által meghirdetett pályázattal bármely olyan külföldi intézménybe vagy nemzetközi tudományos konferenciára, szakmai versenyre kiutazhattok, amit a szaktanárotok vagy témavezetőtök jóváhagyott. 

Mennyi lehet a támogatás összege?

Ösztöndíjas időszak napjainak számától függően sávosan állapítják meg (7440 Ft/nap - 24800 Ft/nap). A legalább 1000 km távolságra utazó hallgatók útiköltség-támogatást is igényelhetnek a pályázati felületen.

A pályázat a beadási határideje 2018. október 10. (szerda) 23:00 óra. A pályázatról bővebben itt olvashattok.

Ingyenes progamozókurzusok indulnak iskolásoknak is

Általános és középiskolás diákok is jelentkezhetnek már programozókurzusokra, ráadásul ingyenesre is. Már lehet jelentkezni a Microsoft támogatásával induló őszi programozó kurzusokra, amelyeket általános és középiskolás gyerekeknek hirdetnek. Országszerte tartanak ingyenes kurzusokat 7-18 éves, hátrányos helyzetű, vagy nagy családból származó gyerekeknek is. A Minecrafttól kezdve a robotikán át még saját játékokat is készíthetnek a gyerekek.